Een AVG’tje is een typisch Nederlands begrip dat staat voor: Aardappelen, Vlees of Vis en Groenten.
Het is de klassieke, “ouderwetse” opbouw van een Hollandse avondmaaltijd. Eenvoudig, voedzaam en herkenbaar.
De onderdelen van een AVG’tje zijn vaak: Gekookte of gebakken aardappelen of aardappelpuree met een gehaktbal, stukje kip, karbonade of worst
en vaak met seizoensgroenten zoals: sperziebonen, worteltjes, bloemkool, spruitjes, andijvie, etc.
Eet smakelijk!
Eenvoudig, lekker en gezond is deze andijvieschotel met een gehaktbal en spekjes.
Een malse haaskarbonade met sperziebonen + en gekookte aardappelen.
Hachee van rundvlees met gekookte aardappelen en rodekool met appel.
Eenvoudig, lekker en gezond is deze andijvieschotel met karbonade en spekjes.
Nog een lekkere maaltijd met kant-en-klare malse spareribs. Met aardappelen en spekjes.
Malse kippenstoof met gekookte aardappelen en sperziebonen.