Gerechten met kip
Eet ideeën zonder poespas...

Gerechten met kip van EetLOL.NL

Kippendijen stoof met gekookte aardappelen en sperziebonen

Kippendijen stoof met gekookte aardappelen en sperziebonen

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5333

Bereiding

Je hebt een braadpan of hapjespan met deksel nodig.

  • Voorbereiding
  • Laat de champignons uit het potje uitlekken.
  • Verkruimel de ontbijtkoek.
  • Snij de kippendijen in vieren en bestrooi met zout en peper.

  • Bak de kip rondom aan in olijfolie en haal uit de pan.
  • Fruit de ui voor 1 minuut in de overgebleven olie.
  • Voeg de bloem en basterdsuiker toe en bak voor 1 minuut.
  • Doe de kip en bouillon in de pan.
  • Voeg de laurier en kruidnagel toe in een kruidenbuiltje of gebruik kruidenbuiltje van HONIG.
  • Voeg de ketjap manis, mosterd en wijn toe.
  • Breng aan de kook en stoof 20 minuten op een heel laag vuur met het deksel op de pan.
  • Voeg de ontbijtkoek toe en stoof verder voor nogmaals 20 minuten.
  • Voeg de laatste 15 minuten de uitgelekte champignons toe.
  • Verwijder de kruiden.

  • Kook de aardappelen gaar in plm. 10 minuten.
  • Kook de sperziebonen beetgaar.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 400-500 gram kippendijen zonder vel (ook wel kipdijfilet genoemd)
  • 100 gram gesnipperde uien
  • 170 gram champigonschijfjes uit een potje
  • 170 mililiter kippenbouillon kant-en-klaar in pot (halve inhoud)
  • 100 mililiter rode wijn
  • 2 plakken ontbijtkoek
  • Optie: Kruidenbuiltje van HONIG
  • 500 gram voorgekookte aardappelen
  • 400 gram gebroken sperziebonen
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker.
  • 1 eetlepel bloem.
  • 1 eetlepel mosterd.
  • Optie: 2 laurierblaadjes.
  • Optie: 2 kruidnagels.
  • Flinke scheut ketjap manis.
  • Nootmuskaat.
  • Olijfolie.
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Serveren

Serveer het geheel op een bord. Strooi wat nootmuskaat over de sperziebonen.