Gerechten met vlees
Eet ideeën zonder poespas...

Gerechten met vlees van EetLOL.NL

Schouderkarbonade met andijvie, aardappelen en spekreepjes

Schouderkarbonade met andijvie en aardappelen

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5508

Bereiding

Voor de aardappelen en andijvie heb je 2 pannen nodig en voor de spekreepjes en karbonades een koekenpan.

Gebruik een restje jus of maak het zelf.

  • Voorbereiding.
  • Haal de karbonades een half uur voor je begint uit de koelkast en bestrooi met kruiden naar smaak.
  • Kook de aardappelen in plm. 11 minuten gaar.
  • Kook de andijvie op een heel laag vuur in een ietsje water totdat ze bijna gaar is.
  • Bak de spekreepjes, zonder bakmiddel, knapperig.
  • Bak de schouderkarbonades plm. 15 minuten gaar en bruin.
  • Giet de aardappelen af en kook ze droog op een lage stand.
  • Giet de andijvie af, zodat ze zo droog mogelijk is.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 450-500 gram voorgegaarde aardappelen
  • 400 gram andijvie gesneden en gewassen, grof of fijn
  • 2 schouderkarbonades
  • 150 gram gerookte spekreepjes
  • 1 zakje jus van Maggi
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • Vleeskruiden die je in huis hebt of peper en zout
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Vervang de schouderkarbonade voor ander vlees of een lekkere kippenbout.

Serveren

Serveer de andijvie en aardappelen op een plat bord en strooi hierop de gebakken spekreepjes en serveer met de karbonade en de jus.

Bewaartip

Dit gerecht niet bewaren. Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten.