Gerechten met vlees
Eet ideeën zonder poespas...

Gerechten met vlees van EetLOL.NL

Gehaktbal met andijvie, aardappelen en spekreepjes

Gehaktbal met andijvie en aardappelen

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5502

Bereiding

Voor de aardappelen en andijvie heb je 2 pannen nodig en voor de spekreepjes een koekenpan. De gehaktballen warm je op zoals op de verpakking staat.

De jus maak je zelf of gebruikt de jus die misschien bij de gehaktbal zit. Of gebruik een restje jus of maak het zelf.

  • Kook de aardappelen zoals op de verpakking staat.
  • Kook de andijvie op een heel laag vuur in een ietsje water totdat ze bijna gaar is.
  • Bak de spekreepjes, zonder bakmiddel, knapperig.
  • Verwarm de gehaktballen zoals op de verpakking staat, in de magnetron of oven.
  • Giet de aardappelen af en kook ze droog op een lage stand.
  • Giet de andijvie af, zodat ze zo droog mogelijk is.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 450-500 gram voorgegaarde aardappelen
  • 400-500 gram andijvie gesneden en gewassen, grof of fijn
  • 2 gehaktballen kant-en-klaar gebraden, met of zonder jus
  • 150 gram gerookte spekreepjes of spekblokjes
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • Jus van de gehaktballen of zelf gemaakt
  • Mosterd, mild, grof of scherp
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

De gehaktballen kun je natuurlijk ook zelf maken. De keuze is aan jou.
Lees hier het recept voor zelf gemaakte gehaktballen.
Lees hier het recept voor kant-en-klare gehaktballen.

Serveren

Serveer de andijvie en aardappelen op een plat bord en strooi hierop de gebakken spekreepjes. Snijd de gehaktbal in vieren en leg er een sliertje mosterd op. Giet de jus over de aardappelen.

Bewaartip

Dit gerecht niet bewaren. Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten.