Gerechten met vlees
Eet ideeën zonder poespas...

Gerechten met vlees van EetLOL.NL

Haaskarbonade met sperziebonen en aardappelen

Haaskarbonade met sperziebonen en aardappelen

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5528

Bereiding

Voor de karbonade heb je een koekenpan nodig. Voor de aardappelen en sperziebonen een kookpan.

  • Voorbereiding
  • Haal de karbonades een half uur voor het bakken uit de koelkast.
  • Plet de nootjes
  • Snij de tomaatjes doormidden.

  • Kook de aardappelen voor plm. 10 minuten.
  • Kook de sperziebonen voor plm. 8 minuten beetgaar.
  • Giet af en voeg 2 volle eetlepels knoflooksaus met een snufje peper en zout toe.
  • Voeg de tomaatjes toe en warm nog even door.
  • Bak de karbonades in een beetje bakmiddel op hoog vuur kort aan beide zijden bruin. Zet het vuur lager en bak nog voor plm. 7 minuten.
  • Serveer en strooi wat croutens en geplette nootjes over de sperziebonen.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 2 haaskarbonades
  • 400 gram sperziebonen, gesneden, geknakt en gewassen.
  • 500 gram voorgegaarde aardappelen
  • 8 kleine tomaatjes.
  • Croutons kant-en-klaar.
  • Geplette nootjes naar keuze.
  • Knoflooksaus kant-en-klaar.
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • Zout en peper
  • Bakmiddel
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Vervang de sperziebonen door een groente naar keuze.

Vervang de karbonades voor ander vlees.

Kijk hier hoe je een sjuutje maakt.

Serveren

Serveer het geheel op een bord en giet de jus over de aardappelen en vlees.

Bewaartip

Dit gerecht niet bewaren. Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten.