Voor studenten
Eet ideeën zonder poespas...

Kapsalon

Kapsalon

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 4607

Bereiding

Voor de friet en de kapsalon heb je een oven nodig en voor de kipreepjes een koekenpan.

Max 4 personen.

  • Voorbereiding
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snij iedere tomaat in acht stukken.

  • Bak de kipdijfiletreepjes in een weinig bakmiddel gaar.
  • Meng in de koekenpan een paar eetlepels shoarmasaus door de gebraden kip.
  • Bak de friet in de oven voor plm. 15 minuten. Lees het etiket.
  • Verdeel de friet over de aluminium bakjes.
  • Schep 4 eetlepels shoarmasaus hierover.
  • Verdeel de kipreepjes over de bakjes en bestrooi met 4 eetlepels kaas.
  • Zet het geheel in de oven voor 3 minuten, totdat de kaas is gesmolten.
  • Leg hierop de sla en 4 partjes tomaat en bedek met 3 eetlepels knoflooksaus.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen

voor 2 personen

Totaal: 980 gram (490 gram per persoon)

  • ————————————————
  • 375 gram Ovenfriet of Airfryerfriet van AVIKO (je koopt 750 gram)
  • 400 gram kipdijfiletreepjes naturel, shoarma, kebab of gyros
  • 100 gram ijsbergsla
  • 1 flinke trostomaat
  • 100 gram geraspte mozzarellakaas
  • Turkse shoarmasaus van Yildriz (flesje van 265 ml)
  • Knoflooksaus kant-en-klaar
  • Voor de leuk: Aluminium kapsalon bakjes (20x14x5cm). Een ovenvast schaaltje kan natuurlijk ook.
  • ————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • Bakolie
  • Koop de kapsalon bakjes bij Bol.
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

De kapsalon kan ook met shoarma reepjes of vis (vissalon).

Koop de kant-en-klare shoarmasaus of maak hem zelf.

De friet kun je natuurlijk ook op je eigen manier bereiden.

Serveren

Serveer de kapsalon in originele aluminium bakjes of in een ovenvast schaaltje in hetzelfde formaat. Wel zo leuk!