Gerechten met vlees
Eet ideeën zonder poespas...

Gerechten met vlees van EetLOL.NL

Spareribs met salade en friet

Spareribs met salade en friet

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5504

Bereiding

Voor de friet heb je nodig een airfryer en voor de spareribs een oven of magnetron, afhankelijk van je keuze. Voor de salade een mengkom.

  • Verwarm de oven voor, indien nodig, voor de spareribs zoals aangegeven op de verpakking.
  • Verwarm de airfryer voor zoals aangegeven op de verpakking (meestal 200ºC).
  • Bak de friet in de airfryer voor ongeveer 8-10 minuten (kijk op de verpakking).
  • Maak de spareribs klaar voor gebruik.

  • Snij de komkommer in plakjes of in stukjes, met of zonder schil.
  • Snij de tomaten in stukjes.
  • Meng de komkommer en de tomaten met de olijfolie.
  • Leg een bedje van de ijsbergsla op een bord en leg daar het groentemengsel op. Draai er 3 keer met de pepermolen overheen.
  • Deponeer hierop een eetlepel dressing.
  • Deponeer de friet ernaast en bestrooi met een snufje zout en doe daar de mayonaise op.
  • Leg de spareribs op het bord.
  • Als je daarvoor gekozen hebt strooi dan de geitenkaas Pearls of de hamblokjes op de sla.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 700 gram kant-en-klare spareribs naar keuze
  • 375 gram friet voor de airfryer naar keuze
  • 100 gram sla naar keuze
  • 1/4 komkommer
  • 1 tomaat
  • Optie: hamblokjes
  • Optie: Geitenkaas Pearls van Bettine
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • 2 eetlepels dressing
  • 1 eetlepel olijfolie
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Kijk op de 'Alléén maar vlees' pagina als je ander vlees wilt.

Vervang de friet voor gebakken aardappelen.

Serveren

Serveer op een plat bord. Decoreer eventueel met de Geitenkaas Pearls of de hamblokjes.