Gerechten met vlees
Eet ideeën zonder poespas...

Gerechten met vlees van EetLOL.NL

Ribeye met aardappelgratin en snijbonen

Ribeye met aardappelgratin en snijbonen

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5521

Bereiding

Voor de ribeye en de champignons heb je een flinke koekenpan nodig. Voor de aardappelgratin een oven en voor de snijbonen een kookpan.

  • Voorbereiding
  • Haal de ribeye een half uur voor het bakken uit de koelkast en uit de verpakking. Dep droog en bestrooi met kruiden.
  • Onthaar en snij de snijbonen in grove stukjes.
  • Verwarm de oven voor op 200ºC.

  • Bak de aardappelgratin in de oven voor 20 minuten.
  • Kook de snijbonen met een snuf zout gaar, maar knapperig. Giet af en bestrooi met nootmuskaat.
  • Bak de ribeye, voor medium, 2 minuten per kant en verpak in de aluminiumfolie.
  • Bak in het residu de champignons voor 3 minuten en meng er op het laatst de ketjap Manis door.
  • Snij de ribeye voor ongeveer de helft, dwars over de draad, in repen en schep er bij het serveren de champignons op.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 2 runder ribeys. Een flinke ribeye weegt al gauw 350 gram. Als dit teveel is koop er dan één en snij hem doormidden
  • 400-500 gram aardappelgratin kant-en-klaar
  • 400 gram ongesneden snijbonen
  • 150 gram gesneden kastanjechampignons
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • 3 eetlepels ketjap Manis
  • Vleeskruiden
  • Margarine
  • Aluminiumfolie
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Snij een grote ribeye doormidden als deze te groot is.

Wil je de aardappelgratin zelf maken, kijk dan hier.

Serveren

Serveer de ribey op een plat bord, bedek met de champignons.

Bewaartip

Dit gerecht niet bewaren. Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten.