Rösti basisrecept...
Aardappel ideeën zonder poespas...

Rösti basisrecept

Rösti

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 4409

Bereiding

Je hebt een mengkom, een koekenpan en een platte rasp of blokrasp nodig.

  • Rasp de aardappelen en vang de rasp op in een vergiet.
  • Druk er met je vuist of spatel zoveel mogelijk vocht uit.
  • Bak de aardappelrasp in een weinig bakmiddel bruin en gaar voor plm. 10 minuten. Zout en peper?
  • Schep regelmatig om.
  • Optie: Bak de ui aan in een aparte koekenpan.
  • Optie: Bak de spekreepjes gaar en knapperig in een aparte koekenpan.
  • Optie: Je kunt ui en spektreepjes ook tegelijk bakken.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 500 gram kruimige aardappelen voorgegaard
  • Optie: 100 gram gesnipperde ui
  • Optie: 150 gram spekreepjes of blokjes
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • Zout en peper
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Optie: Bak de gebakken ui nog even mee.

Optie: Bak de gebakken spekreepjes nog even mee.

Optie: Je kunt ook de gebakken ui en gebakken spekreepjes met de rösti meebakken.

De rösti is lekker bij vele gerechten.

Geen zin om zelf te maken, kies dan de kant-en-klare.

Serveren

Serveer bij je gekozen gerecht.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 2 dagen, goed afgesloten, bewaren in de koelkast of invriezen voor 3 maanden.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten of maak meerdere porties.