Bruine bonen met rijst - B.B. met R.
1/2
2/2
>
Klik voor groter formaat en
> voor meer afbeeldingen.
Receptnummer 9602
Bereiding
Voor de bruine bonen heb je een hapjespan met deksel nodig. Voor de rijst een kookpan.
- Voorbereiding
- Kook 250 gram zilvervliesrijst. Lees het etiket.
- Laat de bruine bonen uitlekken.
- Snipper de ui, plet de knoflook en snij fijn.
- Maak het bouillonblokje wat korrelig met een vork.
- Bak de uien en knofllook voor 2 minuten in een klein scheutje bakmiddel.
- Voeg de kipdijfiletreepjes toe en bak 5 minuten.
- Voeg het bouillonblokje en 4 draaien uit de pepermolen toe en bak 1 minuut.
- Voeg de tomaten uit blik en de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee.
- Voeg de uitgelekte bonen toe en schep door.
- Deksel op de pan en laat het geheel 40 minuten zachtjes stoven,
- Schep om de 10 minuten door.
- Serveer met de rijst.
- Eet smakelijk.
Boodschappen voor 2 personen
- —————————————————————
- 800 gram bruine bonen in blik (uitlekgewicht 500 gram)
- 350 gram kipdijfiletreepjes
- Uien
- 400 gram tomatenblokjes in blik
- 1 kilo zilvervliesrijst
- 140 gram tomatenpuree
- —————————————————————
- Dit heb ik in huis
- 4 teentjes knoflook
- 1 bouillonblokje
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list
Kosten voor 2 personen (jan. 2024)
- Totaal gewicht p.p. 870 gram
- Bruine bonen in blik € 1,35
- Kipdijfiletreepjes € 4,90
- 1 Ui € 0,40
- Tomatenblokjes in blik € 0,70
- 250 gram zilvervliesrijst € 0,90
- Tomatenpuree in blik € 0,60.
- Totaal voor 2 personen € 8,85
Prijzen kunnen afwijken
De budgetprijzen kunnen afwijken. Soms heb je te maken met dag- of seizoensprijzen of prijsverhogingen.
Tip(s)
Mogelijk is 1740 gram teveel. Vries dan 1/3 deel in. 1 portie.