Voor studenten
Eet ideeën zonder poespas...

Witlofsalade met gegrilde kippenbout

Witlofsalade met gegrilde kippenbout

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 4605

Bereiding

Voor de gegrilde kippenbout heb je een oven nodig als je deze moet opwarmen. De witlofsalade maak je aan in een hoge mengkom.

Max 6 personen.

  • Verwarm de kip, indien nodig, in de oven. Lees het etiket.
  • Laat de mandarijntjes uitlekken en vang het sap op.
  • Snij de witlof in kleine stukjes en verwijder de bittere kern.
  • Snij de ongeschilde appel in stukjes en verwijder de kern.
  • Meng witlof, hamblokjes, handje rozijnen en appel.
  • Voeg de zure room, en scheut gembersiroop toe en meng.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen

voor 2 personen

  • ————————————————
  • 2 stuks gegrilde kippenbouten van supermarkt, slager of poelier
  • 2 kleine stronkjes witlof
  • 1 zure appel (Jonagold, Elstar of Granny Smith)
  • 175 gram mandarijntjes in blik (uitlekgewicht)
  • 4 eetlepels zure room
  • 100 gram hamblokjes (koop 250 gram)
  • 1 pak Cruesli naturel
  • 1 flesje gembersiroop (250 ml)
  • 1 zakje rozijnen - blank of rood
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

De gegrilde kippenbouten kun je ook vervangen voor kant-en-klare kipdrumsticks.

Met een beetje geluk koop je de kippenbouten tegen etenstijd nog warm en hoef je niets op te warmen.

Serveren

Serveer de witlofsalade met kip op een plat bord. Strooi er Cruesli over.