Voor studenten
Eet ideeën zonder poespas...

Penne met kip en fruit

Penne met kip en fruit

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 4601

Bereiding

Voor de penne gebruik je een flinke kookpan en voor de kipblokjes een hapjespan of wokpan. Voor 6 personen heb je wel een paar flinke pannen nodig.

Max 6 personen.

  • Laat de fruitcocktail goed uitlekken in een vergiet en vang een deel van het vruchtwater op.
  • Kook de penne 'al dente' in ruim water voor 7 minuten. Meestal 2 minuten minder dan is aangegeven
  • Als je hebt gekozen voor grotere stukken kip, snij deze dan in kleine blokjes.
  • Bestrooi de kip met wat zout en peper.
  • Bak de kip in 2 eetlepels bakmiddel gaar en bruin.
  • Als de kip bijna gaar is (wit van binnen) druk er dan in de pan met een spatel kleine stukjes van.
  • Als de kip gaar is voeg dan de fruitcocktail toe en warm door.
  • Als het geheel wat aan de droge kant is, giet er dan wat vruchtwater bij en warm door.
  • Voeg de dille toe en meng deze erdoor.
  • Haal de pan van de warmtebron en roer de créme fraiche erdoor.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen

voor 2 personen

Totaal: 1100 gram (550 gram per persoon)

  • ————————————————
  • 200 gram penne pasta
  • 300 gram kipblokjes
  • 500 gram fruitcocktail in blik (uitlekgewicht)
  • 100 gram créme fraiche
  • Geraspte kaas, oud, jong, belegen, cheddar of een parmezaan
  • ————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • 2 eetlepels gedroogde dille
  • Bakolie
  • Zout en peper
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Optie: Vervang de kipblokjes door kipfiletblokjes, kipdijfilet, kiproerbakstukjes, kipdijfiletreepjes, kipreepjes, kippendijen of vegan kipblokjes.

Serveren

Serveer de penneschotel op een diep bord en strooi er ruimhartig de geraspte kaas over.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 2 dagen, goed afgesloten, bewaren in de koelkast of invriezen voor 3 maanden.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten of maak meerdere porties.