Voor studenten
Eet ideeën zonder poespas...

Nasi goreng met gehakt

Nasi goreng met gehakt

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 4609

Bereiding

Je hebt een flinke koekenpan of wokpan, een magnetron en een steelpan nodig.

Max 4 personen.

  • Voorbereiding
  • Wel de mix voor Nasi Goreng voor 10 minuten in 100 mililiter gekookt water.
  • Kook de eieren voor 8 minuten hard.
  • Optie: Verwarm de kipsaté of varkenssaté als je daarvoor gekozen hebt.

  • Bak het gehakt rul in een beetje bakmiddel.
  • Voeg de gewelde mix toe.
  • Voeg een 4-tal scheuten (per 2 personen) Ketjap Manis toe en roer.
  • Voeg de nasi groente toe en bak mee voor plm. 4-5 minuten.
  • Voeg de rijst toe en verwarm alles nog eens goed door voor minstens 3 minuten.
  • Pel de eieren en verkruimel ze in het nasimengsel.
  • Verwarm de satésaus voor 45 seconden in de magnetron.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen

voor 2 personen

Totaal: 1160 gram (580 gram per persoon)

  • ————————————————
  • 300 gram gehakt (rund, halfom of kip)
  • 450 gram nasi groente
  • 250 gram zilvervliesrijst Panklaar van LASSIE
  • 2 eieren
  • 4 flinke scheuten Ketjap Manis (je koopt een fles)
  • 120 gram satésaus kant-en-klaar van WIJKO
  • 37 gram mix voor Nasi Goreng van CONIMEX (zakje)
  • Kroepoek
  • Optie kipsaté of varkenssaté
  • ————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • Bakmiddel
  • 100 mililter kokend water
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Serveren

Serveer de nasi met de satésaus en garneer met de kroepoek.

Optie: Als je er een sateetje bij wil kies je voor kipsaté of varkenssaté.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 2 dagen, goed afgesloten, bewaren in de koelkast.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten of maak meerdere porties.