Voor studenten
Eet ideeën zonder poespas...

Macaroni semplici

Macaroni semplici

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 4610

Bereiding

Voor de macaroni heb je een flinke kookpan en een koekenpan nodig.

Max 6 personen.

  • Kook de macaroni 'al dente' voor 7 minuten. Lees het etiket.
  • Snipper de ui.
  • Bak de ui glazig en voeg de tomatenpuree toe. Roer, al bakkend, plm. 2 minuten.
  • Giet de kookroom toe en roer tot een dunne saus.
  • Roer de hamblokjes door de saus en warm door.
  • Als de saus te dik is roer er dan wat water bij.
  • Voeg een gekneusd bouillonblokje toe en roer door.
  • Giet de macaroni af en meng er de saus doorheen.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen

voor 2 personen

Totaal: 570 gram (285 gram per persoon)

  • ————————————————
  • 250 gram macaroni naar keuze
  • 140 gram tomatenpuree (blikje)
  • 1 ui
  • 1 bouillontablet naar keuze (groente, kip of kruiden)
  • 125 gram hamblokjes
  • 50 mililiter kookroom
  • Optie: Geraspte kaas
  • ————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • Droge peterselie
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Optie: Strooi geraspte kaas en peterselie over de macaroni bij het serveren.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 2 dagen, goed afgesloten, bewaren in de koelkast of invriezen voor 3 maanden.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten of maak meerdere porties.