Voor studenten
Eet ideeën zonder poespas...

Maaltijdsalade met kip en aardappelpartjes

Maaltijdsalade kip

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 4605

Bereiding

Je hebt een koekenpan nodig voor de kip en de aardappeltjes en een pan als je kiest voor eieren.

Max 6 personen.

  • Optie: Kook de eieren voor 8 minuten.
  • Bak de kipfiletreepjes gaar en knapperig.
  • Bak de aardappeltjes in plm. 8 minuten gaar en bruin.
  • Snij de komkommertjes in dunne plakjes of reepjes.
  • Snij de tomaatjes doormidden.

  • WERK IN LAGEN
  • Doe een laagje sla met komkommer en augurkjes in een diep bord en besprenkel met wat yogurt dressing.
  • Nu een laagje aardappeltjes met de uitjes.
  • Dan weer een laagje sla met de uitgebakken spekreepjes.
  • etc. etc.
  • Als laatste verdeel je de kip en de halve tomaatjes over het geheel met een flinke dot knofllooksaus.
  • Besprenkel met de olijfolie.
  • Niet husselen en ontdek de smaken.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen

voor 2 personen

Totaal: 650 gram (325 gram per persoon)

  • ————————————————
  • 150 gram sla naar keuz
  • 200 gram aardappelpartjes, krieltjes, schijfjes of blokjes
  • 200 gram kipdijfiletreepjes, naturel, shoarma of kebab
  • 5 kleine tomaatjes
  • 70 gram uitgebakken spekreepjes
  • 4 stuks snoepgoed komkommertjes
  • 4 eetlepels mini augurkjes uit pot
  • 4 eetlepels zilveruitjes uit pot
  • 10 (optie) olijfen zonder pit, zwart of groen
  • 2 (optie) eieren hard gekookt
  • ————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • Bakmiddel
  • Peper
  • Yougurt dressing
  • Olijfolie extra vierge
  • Flinke dot knoflooksaus
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Als je geen zin hebt om kip te bakken, kies dan voor kant-en-klare gerookte kipfiletreepjes.

Knoflooksaus en yougurt dressing koop je kant-en-klaar.

Met een ei erbij heb je een volledige maaltijd.

Serveren

Serveer de maaltijdsalade op een diep bord. Garneer eventueel met de eieren en olijfen. 2 slagen met de pepermolen en smullen maar.

Bewaartip

Dit gerecht niet bewaren. Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten.