Voor studenten
Eet ideeën zonder poespas...

Groentesoep met broodjes

1/3

Klik voor groter formaat en > voor meer afbeeldingen.

Receptnummer 4604

Bereiding

Voor de soep heb je een flinke soeppan nodig. Voor 2 personen een 2 liter pan en vanaf 3 personen een (pakweg 4 liter) pan.

Max 4 personen.

  • Voorbereiding
  • Als je hebt gekozen voor afbakbroodjes verwarm de oven voor op 220º C. Kijk op het etiket.
  • Haal de soepballetjes een half uur voor de bereiding uit de vriezer.
  • Bak de spekreepjes, zonder olie, in de soeppan voor 2 minuten.
  • Giet water in de pan en deponeer alle ingrediënten daarbij, met uitzondering van de vermicelli en soepballetjes.
  • Laat 5 minuten zachtjes koken.
  • Voeg de vermicelli en soepballetjes toe en laat nog 4 minuten zachtjes koken.
  • Serveer met de broodjes.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen

voor 2 personen

Totaal: 730 gram (365 gram per persoon)

(Exclusief gewicht van brood en vloeistof)

  • ————————————————
  • 350 gram boeren soepgroente
  • 150 gram spekreepjes
  • 175 gram soepballetjes gegaard van Culifrost, diepvries
  • 340 milliliter runderbouillon in pot
  • 50 gram vermicelli
  • 4 broodjes
  • ————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • 1,2 liter water
  • 1 bouillonblokje
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Tip(s)

Kies je eigen afbakbroodjes of kant-en-klare broodjes voor bij de soep.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 2 dagen, goed afgesloten, bewaren in de koelkast of invriezen voor 3 maanden.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten of maak meerdere porties.