Voor studenten
Eet ideeën zonder poespas...

Bruine bonen met rijst - B.B. met R.

Bruine bonen met rijst - B.B. met R.

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 4602

Belangrijk

Omdat dit gerecht nogal volumineus is heb je 2 hapjespannen nodig, als je kookt voor meer dan 2 personen.

Bereiding

Voor de bruine bonen heb je een hapjespan met deksel nodig en voor de rijst een koekenpan.

Max 4 personen.

  • Voorbereiding
  • Laat de bruine bonen uitlekken.
  • Plet de knoflook en snij fijn.
  • Maak de maggiblokjes wat korrelig.
  • Snij de tomaten in blokjes.

  • Bak de uien en knofllook voor 2 minuten in een klein scheutje bakmiddel.
  • Voeg de kipdijfiletreepjes toe en bak 5 minuten.
  • Voeg de maggiblokjes en 4 draaien uit de pepermolen toe en bak 1 minuut.
  • Voeg de spekreepjes toe en bak 1 minuut mee.
  • Voeg de tomaten en tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee.
  • Voeg de uitgelekte bonen toe en schep door.
  • Deksel op de pan en laat het geheel 45 minuten zachtjes stoven/ Schep om de 10 minuten door.

  • Maak na 40 minuten de rijst warm in de koekenpan met een klein scheutje bakmiddel.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen

voor 2 personen

Totaal: 1100 gram (550 gram per persoon)

  • ————————————————
  • 500 gram bruine bonen in blik (uitlekgewicht)
  • 200 gram kipdijfiletreepjes - naturel of shoarma
  • 100 gram gerookte spekreepjes
  • 100 gram gesnipperde uien
  • 2 trostomaten
  • 125 gram zilvervliesrijst 1-minuutje van Lassie
  • 70 gram tomatenpuree
  • 2 maggi bouillonblokjes
  • ————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • Knoflook naar smaak
  • Bakmiddel
  • Peper
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Luister tijdens het koken naar de song B.B. met R,.

Over 2 dagen opwarmen in de magnetron, dan is ie nog lekkerder.

Serveren

Serveer de bonen op een plat of in diep bord.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 2 dagen, goed afgesloten, bewaren in de koelkast.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten of maak meerdere porties.