Stamppotten
Eet ideeën zonder poespas...

Stamppot van EetLOL.NL

Bloemkoolstamppot met gehaktballetjes

Bloemkoolstamppot met gehaktballetjes

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5223

Bereiding

Voor de aardappelen heb je een kookpan nodig. Voor de bloemkool een magnetron en voor de gehaktballetjes een koekenpan.

  • Kook de aardappelen, met een beetje zout, voor 11 minuten gaar.
  • Bak de gehaktballetjes in een beetje bakmiddel voor 8 minuten bruin en gaar.
  • Prik gaatjes in de verpakking van de bloemkool en verwarm 5 minuten op 600 watt.
  • Giet de aardappelen af en stamp grof met een scheut kookroom.
  • Voeg de bloemkool, spekjes en wat nootmuskaat toe en stamp door de aardappelen.
  • Roer tot slot 50 gram geraspte kaas door de stamppot.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 400-500 gram voorgegaarde aardappelen
  • 400 gram bloemkool roosjes
  • 300 gram pasta gehaktballetjes
  • 70 gram gebakken spekreepjes - kant en klaar
  • 50 gram geraspte belegen kaas
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • Flinke scheut kookroom
  • Nootmuskaat
  • Bakmiddel
  • Peterselie gedroogd
  • Zout
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Varieer

Varieer met vlees.

Serveren

Serveer de stamppot op een bord en strooi er wat peterselie op. Vergeet de jus niet als je dat nodig vindt.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 2 dagen, goed afgesloten, bewaren in de koelkast of invriezen voor 3 maanden.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten of maak meerdere porties.