Stamppotten
Eet ideeën zonder poespas...

Stamppotten van EetLOL.NL

Andijviestamppot met knapperige chorizo

Andijviestamppot met chorizo

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5224

Bereiding

Voor de aardappelen heb je een kookpan nodig en voor de chorizo en uitjes een koekenpan.

  • Voorbereiding
  • Kook de eieren voor 6 minuten en halveer.
  • Ontvel en snij de chorizo in kleine blokjes.
  • Snij de sjalotjes in halve ringen.

  • Bak de chorizo, zonder bakmiddel, knapperig en haal uit de pan.
  • Bak de sjalotjes in dezelfde pan bruin.
  • Kook de aardappelen, met een beetje zout, gaar en giet af.
  • Voeg een paar flinke scheuten kookroom toe en stamp. Beetje gemalen peper?
  • Voeg de andijvie toe en stamp.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 500 gram voorgegaarde aardappelen
  • 250 gram andijvie fijngesneden
  • 200 gram chorizo
  • 2-3 sjalotjes
  • 2 eieren
  • Kookroom
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Serveren

Serveer de andijviestamppot op een bord en strooi er de chorizo en uitjes overheen en decoreer met de eieren.

Bewaartip

Dit gerecht niet bewaren. Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten.