Soepen
Eet ideeën zonder poespas...

Soeprecepten van EetLOL.NL

Komkommer spinaziesoep met zalm

Komkommer spinaziesoep met zalm

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5116

Bereiding

Voor het maken van de soep heb je een ruime pan nodig. Voor het pureren een staafmixer.

  • Voorbereiding
  • Pel en snij de knoflook fijn
  • Snij de bosui in kleine ringen
  • Snij de komkommer over de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten.
  • Snij de komkommer in kleine blokjes.

  • Fruit de knoflook heel kort in een beetje olie.
  • Voeg het water, bouillonbokje, komkommer en spinazie toe en kook zachtjes voor 5 minuten.
  • Pureer kort voor een grove structuur en lang voor een fijne structuur.
  • Breng eventueel nog op smaak met zout en peper
  • Serveer en verdeel de zalm en bosui over de soep.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 2 komkommers
  • 200 gram babyspinazie
  • 1 groente bouillonblokje
  • 150 gram gerookte zalmflakes, zalmsnippers of zalmblokjes
  • Enkele eetlepels Crème Fraîche
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bosui
  • Optie: Allesbinder van Koopmans
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • 1 lter water
  • Zout en peper
  • Olijfolie
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Soep te dun?

Optie:De soep te dun? Roer er 6 eetlepels allesbinder door en laat nog een paar minuten zachtjes koken.

Tip(s)

Doe er een paar lekkere afbakbroodjes bij.

De soep kan zowel warm als koud worden gegeten.

Serveren

Serveer de soep in een diep bord of soepkom en garneer nog met de gesneden bosuitjes en een paar eetlepels Crème Fraîche.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 2 dagen, goed afgesloten, bewaren in de koelkast of invriezen voor 3 maanden.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten of maak meerdere porties.