Soepen
Eet ideeën zonder poespas...

Soeprecepten van EetLOL.NL

Champignonsoep met kastanjechampignons

Champignonsoep

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5111

Bereiding

Voor het maken van de champignonsoep heb je een ruime pan nodig. Voor de bouillon een steelpan. Een staafmixer is handig.

  • Voorbereiding
  • Breng in een steelpan 1 liter water aan de kook en smelt daarin 2 bouillontabletten.
  • Pel de knoflook en snij fijn.
  • Hak de plakjes champignons grof.

  • Fruit, in een ruime pan, de ui en knoflook in een beetje olie voor 1 minuut.
  • Voeg de bloem toe, roer en voeg de bouillon toe.
  • Breng aan de kook en voeg de kookroom toe.
  • Voeg de champignons toe en pureer kort.
  • Kook het geheel, al pruttelend, voor plm. 20 minuten.
  • Breng eventueel op smaak met peper en zout.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 150 gram gesnipperde uien
  • 300 gram kastanjechampignons gesneden
  • Champignon bouillon tabletten van Maggi
  • 250 mililiter kookroom 20% vet
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • 3-5 teentjes knoflook
  • 4 flinke eetlepels bloem
  • Peterselie gedroogd
  • Zout en peper
  • 1 liter (1000 mililiter) water
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Soep te dun?

Roer er 6 eetlepels allesbinder door en laat nog een paar minuten zachtjes koken.

Serveren

Serveer de champignonsoep in een diep bord of soepkom met of zonder brood. Garneer met peterselie.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 2 dagen, goed afgesloten, bewaren in de koelkast of invriezen voor 3 maanden.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten of maak meerdere porties.