Soepen
Eet ideeën zonder poespas...

Soeprecepten van EetLOL.NL

Bloemkoolsoep met gerookte kipfilet en spekjes

Bloemkoolsoep

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5112

Bereiding

Voor het maken van de bouillon heb je een ruime pan nodig. Voor het pureren een staafmixer. Gebuik je oud brood? Maak dat, voordat je begint, weer vers in de oven.

  • Voorbereiding
  • Snij de gerookte kipfilet in kleine stukjes of reepjes.
  • Als je gekozen hebt voor oud brood verwarm deze in de oven voor 5 minuten.
  • Breng het water aan de kook met daarin de bouillonblokjes.
  • Voeg de bloemkoolrijst toe en laat deze nog 2 minuten meekoken.
  • Pureer de bloemkoolrijst met een staafmixer. Lang voor een fijne structuur en kort voor een grove.
  • Voeg de kant-en-klare soep, kipfilet en rijst toe en warm al roerend goed door.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 400 gram bloemkoolrijst
  • 125 gram zilvervliesrijst van Lassie 1-minuutje
  • 570 mililiter kant-en-klare soep (witte) zoals romige kippensoep of champignonsoep
  • 70 gram uitgebakken kant-en-klare spekreepjes
  • 150 gram gerookte kipfilet
  • Optie: Croutons naar smaak
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • Oud in stukken gebroken bruin of wit brood
  • 2 bouillonblokjes neutraal of kip
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 500 ml (halve liter) water
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Oud brood kun je opwarmen in de oven. Besprenkel met een beetje water en warm voor 5 minuten op in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Serveren

Serveer de soep in een diep bord of soepkom. Leg 1 eetlepel crème fraîche op de soep. Strooi de spekreepjes en/of de croutons hier overheen. Breek het brood of snij in stukken en serveer op een schaal of plankje.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 2 dagen, goed afgesloten, bewaren in de koelkast of invriezen voor 3 maanden.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten of maak meerdere porties.