Soepen
Eet ideeën zonder poespas...

Soeprecepten van EetLOL.NL

Aardappelsoep

Aardappelsoep

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5115

Bereiding

Voor het maken van de aardappelsoep heb je een ruime kookpan en staafmixer nodig.

  • Voorbereiding
  • Snij de aardappel in kleine stukjes van plm. 1cm.
  • Snij van de prei alleen het witte deel in dunne plakjes.
  • Pel en snij de knoflook heel fijn.

  • Fruit in een beetje olie de ui, knoflook en prei voor 2 minuten.
  • Voeg de bouillon, water, aardappelen, melk, kookroom, laurier en peterselie toe.
  • Kook het geheel voor 5 minuten.
  • Verwijder de laurier en pureer de soep lang voor een fijne structuur en kort voor een grove structuur.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 250 gram voorgekookte aardappelschijfjes, krieltjes, blokjes of partjes
  • 150 gram gesnipperde witte ui
  • 1 flinke prei
  • 340 mililiter kant en klare kippenbouillon
  • 250 mililiteer volle melk
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • 3-5 teentjes knoflook
  • 5 eetlepels kookroom
  • 5 eetlepels gedroogde bieslook
  • 2 eetlepels gedroogde peterselie
  • 2 laurierblaadjes
  • 160 mililiter water
  • Zout en peper
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

De stukjes kip en groente uit de kant-en-klare bouillon gewoon meekoken.

Gebruik eens aardappelpartjes met schil.

Serveren

Serveer de aardappelsoep in een diep bord of soepkom met of zonder brood. Garneer met de bieslook.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 2 dagen, goed afgesloten, bewaren in de koelkast of invriezen voor 3 maanden.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten of maak meerdere porties.

Producten

AH - Bouillon kip DIRK - Kippenbouillon JUMBO - Kippenbouillon PLUS - Bouillon kip SOEPFABRIEK - Kippenbouillon