Pastagerechten
Eet ideeën zonder poespas...

Pastagerechten van EetLOL.NL

Mini Penne met kip, spinazie en groene pesto

Mini Penne met kip, spinazie en groene pesto

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5810

Bereiding

Voor de Mini Penne gebruik je een kookpan. Voor de kipblokjes een hapjespan of wokpan.

  • Snij de knoflook in kleine stukjes.
  • Vermeng de kipblokjes met de Italiaanse kruiden, zout en peper.
  • Kook de penne voor 7 minuten.
  • Bak de kip in een beetje olie gaar en bruin en haal uit de pan.
  • Doe de knoflook in het restant olie en bak voor 1 minuut.
  • Voeg de spinazie toe en laat slinken.
  • Kip weer in de pan en meng er de groene pesto door.
  • Voeg de penne toe met een paar scheuten kookroom. Maak nog even goed warm.
  • Roer een paar eetlepels geraspte kaas door de pasta.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 175 gram Mini Penne tradizionali van Grand'Italia (1/2 pak)
  • 200 gram baby spinazie
  • 500-600 gram kipblokjes
  • Geraspte kaas naar eigen keuze
  • 4 eetlepels groene pesto
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden
  • 4 tenen knoflook
  • Flinke scheut kookroom
  • Olijfolie
  • Zout en peper
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Optie: Vervang de kipblokjes door kipfiletblokjes, kipdijfilet, kiproerbakstukjes, kipdijfiletreepjes, kipreepjes, kippendijen of vegan kipblokjes.

Serveren

Serveer de Mini Penneschotel op een bord.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 1 dag, goed afgesloten, bewaren in de koelkast.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten.