Ovenschotels
Eet ideeën zonder poespas...

Ovenschotels van EetLOL.NL

Spinazie gehakt feta ovenschotel

Spinazie gehakt feta ovenschotel

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 6010

Bereiding

Je hebt een magnetron, oven, ovenschotel (30x20x5) en koekenpan nodig.

  • Voorbereiding
  • Verwarm de spinazie in de magnetron op 600 watt voor 10 minuten.
  • Bak het gehakt, zonder bakmiddel, rul, bruin en gaar.
  • Kook de eieren voor 7 minuten en snij in partjes.
  • Snij de feta in kleine blokjes van plm. 1/2 cm.
  • Verwarm de oven voor op 200ºC.

  • Deponeer het gehakt in de ovenschotel.
  • Verdeel de helft van de fetablokjes hier overheen.
  • Deponeer de spinazie hier overheen en bestrooi met een paar lepels paneermeel.
  • Verdeel de rest van de feta hier weer overheen.
  • Dek af met de aardappelpuree.
  • Strooi er ruimhartig de geraspte kaas op.
  • Zet in de oven voor 25 minuten.
  • Als de kaas nog niet voldoende gekleurd is zet er dan de bovengrill van de oven op voor plm. 5 minuten.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2-4 personen

  • —————————————————————
  • 500 gram spinazie à la crème diepvries
  • 500 gram gemengd gehakt
  • 500 gram aardappelpuree kant en klaar
  • 200 gram feta of zachte witte kaas
  • 100 gram geraspte kaas naar keuze
  • 2 eieren
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • Paneermeel
  • Zout en peper
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Serveren

Serveer de ovenschotel met de ei partjes op een bord.

De aardappelpuree kun je natuurlijk ook zelf maken. Kijk maar.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 2 dagen, goed afgesloten, bewaren in de koelkast of invriezen voor 3 maanden.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten of maak meerdere porties.

Zo doe je dat...

Zo doe je dat