Groentegerechten
Eet ideeën zonder poespas...

Groentegerechten van EetLOL.NL

Sperziebonen met gekookte aardappelen en kipdijenstoof

Sperziebonen met gekookte aardappelen en kipdijenstoof

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5709

Bereiding

Je hebt een braadpan of hapjespan met deksel nodig.

  • Voorbereiding
  • Verkruimel de ontbijtkoek.
  • Snij de kippendijen in vieren en bestrooi met zout en peper.

  • Bak de kip rondom aan in olijfolie en haal uit de pan.
  • Fruit de ui voor 1 minuut in de overgebleven olie.
  • Voeg de bloem en basterdsuiker toe en bak voor 1 minuut.
  • Doe de kip en bouillon in de pan.
  • Voeg het kruidenbuiltje van HONIG toe.
  • Voeg de ketjap manis en mosterd toe.
  • Breng aan de kook en stoof 15 minuten op een heel laag vuur met het deksel op de pan.
  • Voeg de ontbijtkoek toe en stoof verder voor nogmaals 15 minuten.
  • Verwijder het kruidenbuiltje.

  • Kook de aardappelen gaar in plm. 10 minuten.
  • Kook de sperziebon
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 450 gram kippendijen
  • 150 gram gesnipperde uien
  • 170 mililiter kippenbouillon kant-en-klaar (halve inhoud)
  • 2 plakken ontbijtkoek
  • 1 Kruidenbuiltje van HONIG
  • 500 gram voorgekookte aardappelen
  • 400 gram gebroken sperziebonen
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker.
  • 1 eetlepel bloem.
  • 1 eetlepel mosterd.
  • Flinke scheut ketjap manis.
  • Nootmuskaat.
  • Olijfolie.
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Serveren

Serveer het geheel op een bord. Strooi wat nootmuskaat over de sperziebonen.