Gerechten met vlees
Eet ideeën zonder poespas...

Gerechten met vlees van EetLOL.NL

Varkenshaasje met haricots verts en röstirondjes

Varkenshaaje met haricots verts en röstirondjes

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5505

Bereiding

Voor de varkenshaas en de roomkaas heb je een koekenpan nodig. Voor de haricots verts een kookpan en voor de röstirondjes een airfryer of koekenpan.

  • Voorbereiding
  • Haal de varkenshaas een half uur van te voren uit de koelkast.
  • Snij de varkenshaas in plakken van plm 2 cm en kruid met zout en peper.
  • Snij de punten van de haricots verts en snipper de sjalot.

  • Bak de varkenshaas voor 4 minuten om en om.
  • Pak de plakken varkenshaas in aluminiumfolie en hou warm.

  • Bak de röstirondjes voor 10 minuten in een koekenpan of...
  • 12 minuten in een voorverwarmde airfryer op 200ºC.

  • Kook de haricots verts, giet af en bestrooi met nootmuskaat.

  • Bak de sjalot voor 2 minuten in het residu van de varkenshaas.
  • Voeg op laag vuur de koffiemelk en roomkaas toe.
  • Roer totdat de roomkaas is gesmolten en laat iets indikken.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 450-500 gram varkenshaasje (flink formaat). 2 kleinere kan ook
  • 400 gram haricots verts
  • 1 flinke sjalot
  • Röstirondjes (diepvries, je gebruikt er 6-8)
  • 75 gram roomkaas met kruiden
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • 75 mililiter koffiemelk
  • Nootmuskaat
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Vervang de haricots verts door een groente naar keuze.

Vervang de röstirondjes door friet of gebakken aardappeltjes.

Serveren

Serveer de het geheel op een plat bord en deponeer de gesmolten roomkaas over de varkenshaas.

Bewaartip

Dit gerecht niet bewaren. Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten.