Gerechten met vlees
Eet ideeën zonder poespas...

Gerechten met vlees van EetLOL.NL

Varkens Ribeye met zoete aardappel en sla

Varkens Ribey met zoete aardappel en sla

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5533

Bereiding

Je hebt een oven, bakplaat, bakpapier, koekenpan en mengkom nodig.

  • Voorbereiding
  • Haal de ribeyes een uur van te voren uit de koelkast.
  • Bestrooi met peper. Zout komt later.
  • Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • Snij de tomaat in grove stukken.
  • Zoete aardappel
  • Meng de zoete aardappel met 1 eetlepepel olijfolie.
  • Verspreid over het bakpapier op de bakplaat en bak voor 20 minuten. Halverwege omscheppen.
  • Sla
  • Maak de ijsbergsla en komkommer aan met wat slasaus en meng er de hamblokjes door. Beetje peper?
  • Strooi bij het serveren er wat geitenkaas stukjes op.
  • Ribeyes
  • Bak de ribeyes voor 1 minuut per kant op hoog vuur zonder te bewegen.
  • Zet het vuur wat lager en bak nog voor 4 minuten. Halverwege keren.
  • Bestrooi met wat zout.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 2 of 4 varkens ribeyes (Liefhebber? Kies er dan 4.)
  • 400 gram zoete aardappelblokjes (vers of diepvries)
  • 100 gram ijsbergsla
  • 2 tomaten
  • Optie: 100 gram hamblokjes
  • Optie: Geitenkaas pearls of andere geitenkaas in stukjes
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • Olijfolie extra vierge
  • Slasaus naar keuze
  • Bakmiddel. Voorkeur Bleu Band margarine
  • Zeezout en peper
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Vervang de sla door een groente naar keuze.

Vervang de zoete aardappel voor friet.

Serveren

Serveer de het geheel op een bord met 1 of 2 ribeyes.

Bewaartip

Dit gerecht niet bewaren. Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten.