Gerechten met vlees
Eet ideeën zonder poespas...

Gerechten met vlees van EetLOL.NL

Ribeye met champignons en snijbonen

Ribeye met champignons en snijbonen

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5503

Bereiding

Voor de ribeye en de champignons heb je een flinke koekenpan nodig. Voor de krieltjes een kleine en voor de snijbonen een kookpan.

  • Voorbereiding
  • Haal de ribeye een half uur voor het bakken uit de koelkast en uit de verpakking. Dep droog en bestrooi met zout.

  • Kook de snijbonen met een snufje zout.
  • Bak de krieltjes in een likje bakmiddel goudbruin.
  • Bak de ribeye in een flinke scheut bakmiddel op hoog vuur aan beide zijden bruin.
  • De ribeye voortdurend bewegen en keren. Zet vuur op 3/4 en bak verder voor rood 2 minuten, medium 3 minuten en doorbakken 4 minuten per kant.
  • Ribey klaar? Haal uit de pan bestrooi met peper en verpak in aluminiumfolie.
  • Bak de champignons in het residu van de ribeye bruin. Giet er als laatst de ketjap Manis bij en roer.
  • Giet de snijbonen af en meng er de nootmuskaat door.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 2 runder ribeys. Een flinke ribeye weegt al gauw 350 gram. Als dit teveel is koop er dan één en snij hem doormidden
  • 400 gram snijbonen gesneden en gewassen
  • 150 gram kastanje champignons gesneden
  • 200 gram krieltjes naturel of gekruid
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • 3 eetlepels ketjap Manis
  • 1/2 eetlepel nootmuskaat
  • Aluminiumfolie
  • Optie: Mayonaise, knoflooksaus of saus naar keuze
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Vervang de snijbonen door een groente naar keuze.

Snijd een grote ribeye doormidden als deze te groot is.

Serveren

Serveer de ribey op een plat bord, bedek met de champignons en strooi een snufje zout over de krieltjes. Deponeer de snijbonen en krieltjes ernaast met een dotje saus.

Bewaartip

Dit gerecht niet bewaren. Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten.