Gerechten met vlees
Eet ideeën zonder poespas...

Gerechten met vlees van EetLOL.NL

Ribeye met aardappelgratin en sla

Ribeye met aardappelgratin en sla

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5519

Bereiding

Voor de ribeye en de champignons heb je een flinke koekenpan nodig. Voor de aardappelgratin een oven en voor de sla een mengkom.

  • Voorbereiding
  • Haal de ribeye een half uur voor het bakken uit de koelkast en uit de verpakking. Dep droog en bestrooi met kruiden.
  • Verwarm de oven voor op 200ºC.

  • Bak de aardappelgratin in de oven voor 20 minuten.
  • Snij de komkommer, tomaat en sla.
  • Bak de ribeye, voor medium, 2 minuten per kant en verpak in de aluminiumfolie.
  • Bak in het residu de champignons voor 3 minuten en meng er op het laatst de ketjap Manis door.
  • Maak van de sla, komkommer, tomaat en dressing een salade.
  • Snij de ribeye, dwars over de draad, in repen en schep er de champignons op.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 2 runder ribeys. Een flinke ribeye weegt al gauw 350 gram. Als dit teveel is koop er dan één en snij hem doormidden
  • 400-500 gram aardappelgratin kant-en-klaar
  • 100 gram ijsbergsla
  • 150 gram gesneden kastanjechampignons
  • 1/2 komkommer
  • 1 flinke tomaat
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • 3 eetlepels ketjap Manis
  • Sladressing
  • Vleeskruiden
  • Margarine
  • Aluminiumfolie
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Varieer met de groente en aardappelgratin.

Snij een grote ribeye doormidden als deze te groot is.

Serveren

Serveer de ribey op een plat bord, bedek met de champignons.

Bewaartip

Dit gerecht niet bewaren. Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten.