Gerechten met vlees
Eet ideeën zonder poespas...

Gerechten met vlees van EetLOL.NL

Jambalaya met gehakt en rookworst

Jambalaya met kip

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5517

Bereiding

Voor de jambalaya heb je een hapjespan of wokpan nodig.

  • Voorbereiding
  • Laat de mais uitlekken.
  • Snij de chorizo in keine blokjes.
  • Plet, pel en snijd de knoflook fijn.
  • Snij de paprika's in kleine blokjes. Verwijder de zaadlijsten.
  • Snij de bosuitjes in kleine ringetjes.

  • Verwarm de rookworst en snij in dunne plakjes.
  • Bestrooi het gehakt met zout en peper.
  • Bak het gehakt in wat bakmiddel rul en neem uit de pan.
  • Bak in de overgebleven olie, de gesnipperde ui, knoflook en paprika voor plm. 5 minuten.
  • Voeg een snufje Chilipoeder toe.
  • Voeg de rookworst, chorizo, mais en gehakt er aan toe en verwarm mee.
  • Voeg de rijst en ui ringetjes toe en verwarm goed door.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 300 gram gehakt naar keuze
  • 1 rookworst
  • 200 gram chorizo worst
  • 150 gram gesnipperde uien
  • 2 bosuitjes
  • 1 groene/gele en 1 rode paprika
  • 300 gram mais (blikje)
  • 250 gram zilvervliesrijst panklaar van Lassie
  • Zoete Chilisaus
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes fijngesneden knoflook
  • 1 snufje Chilipoeder
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip's

Teveel gemaakt? Opgewarmd smaakt het nog lekkerder.

Serveren

Serveer de jambalaya op borden en druppel wat Chilisaus over het geheel.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 2 dagen, goed afgesloten, bewaren in de koelkast.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten of maak meerdere porties.