Gerechten met vlees
Eet ideeën zonder poespas...

Gerechten met vlees van EetLOL.NL

Gehakthachee met snijbonen en puree

Gehakthachee snijbonen puree

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5507

Bereiding

Voor de gehakthachee heb je een hapjespan nodig en voor de snijbonen een kookpan.

Als je kiest voor kant-en-klare puree heb je een magnetron nodig. Als je kiest voor zelf gemaakte puree dan heb je nog een kookpan nodig.

  • Voorbereiding
  • Maak de puree als je gekozen hebt voor zelf maken.

  • Fruit in de hapjespan de uien in de boter voor 2 minuten.
  • Voeg het gehakt toe en bak voor 5 minuten rul.
  • Voeg de Maggi juskruiden, kokend water, azijn en Ketjap Manis toe.
  • Laat zachtjes pruttelen voor 6 minuten. Af en toe roeren.
  • Kook de snijbonen gaar voor plm. 6 minuten.
  • Maak de puree warm op 900 watt voor 4 minuten. Kijk op de verpakking.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 500 gram gehakt, voorkeur: rundergehakt
  • 400 gram snijbonen gesneden
  • 450 gram aardappelpuree kant-en-klaar
  • 150 gram witte uien kant-en-klaar gesneden
  • 1 pakje jus van Maggi. Voorkeur: pikant
  • 4 flinke scheuten Ketjap Manis
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • 4 theelepels nootmuskaat
  • 2 eetlepels azijn
  • 50 gram roomboter
  • 100 mililiter kokend water
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Heb je nog wat over?

Klik hier om te sluiten.

Kijk hier wat je daarmee kunt.

    Wat kun je doen met een restje gehakthachee?

  • Lunch voor de volgende dag: Neem de overgebleven gehakthachee met snijbonen mee als lunch naar je werk of school. Warm het op in de magnetron of in een pan op laag vuur voor een smakelijke lunch.

  • Maak een hartige taart: Gebruik de overgebleven gehakthachee met snijbonen als vulling voor een hartige taart. Voeg wat extra groenten en kaas toe, bedek het geheel met een deegkorst en bak het in de oven tot het goudbruin en knapperig is.

  • Gehaktballetjes: Vorm het overgebleven gehakthachee-mengsel tot gehaktballetjes en bak ze in een pan tot ze gaar zijn. Serveer ze als snack, voeg ze toe aan een salade of serveer ze met een saus naar keuze.

  • Ovenschotel: Combineer de gehakthachee met snijbonen en toegevoegde puree in een ovenschaal en bedek het geheel met een laagje geraspte kaas. Bak het in de oven tot de kaas gesmolten en goudbruin is voor een heerlijke ovenschotel.

  • Pittige wraps: Verwarm de gehakthachee met snijbonen en gebruik het als vulling voor pittige wraps. Voeg wat verse groenten, zoals sla, tomaten en komkommers, toe en rol de wraps strak op voor een smakelijke en handige maaltijd.

Tip(s)

Vervang de witte uien door rode uien. Een rode ui is wat milder van smaak.

Serveren

Serveer de hachee, puree en snijbonen op een plat bord en strooi wat nootmuskaat over de snijbonen.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 2 dagen, goed afgesloten, bewaren in de koelkast.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten of maak meerdere porties.