Gerechten met vlees
Eet ideeën zonder poespas...

Gerechten met vlees van EetLOL.NL

Filetlapje met peultjes en puree

Filetlapje met peultjes en puree

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5501

Bereiding

Voor de aardappelen en peultjes heb je 1 kookpan nodig en voor de filetlapjes een koekenpan.

De jus maak je zelf. Of gebruik jus uit de vriezer.

  • Voorbereiding
  • Ontpunt en onthaar de peultjes.
  • Maak van de knoflook, olijfolie, peterselie, rozemarijn en tijm een mengsel.
  • Haal de filetlapjes een uur voor tijd uit de koelkast en smeer het mengsel op de filetlapjes.

  • Kook de aardappelen zoals op de verpakking staat. plm. 11 minuten.
  • Maak met de kookroom, roomboter en de nootmuskaat hier een puree van.
  • Kook de peultjes gaar en bestrooi met nootmuskaat.
  • Bak de filetlapjes in een bakmiddel voor plm. 3-4 minuten. Halverwege keren. (Kijk op de verpakking)
  • Maak een jus van het residu met een scheut water en giet dat op de puree bij het serveren.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 350-400 gram filetlapjes a la minute
  • 450-500 gram voorgegaarde aardappelen
  • 250 gram peultjes
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • Bakmiddel
  • 20 gram roomboter
  • Flinke scheut kookroom
  • 1 eetlepel nootmuskaat
  • 2-3 teentjes fijngesneden knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel gedroogde peterselie
  • 1/2 theelepel gedroogde rozemarijn
  • 1/2 theelepel gedroogde tijm
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Vervang de peultjes door een groente naar keuze.

Serveren

Serveer de peultjes, puree en filetlapjes op een plat bord en strooi er nog wat nootmuskaat over.

Bewaartip

Dit gerecht niet bewaren. Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten.