Gerechten met vlees
Eet ideeën zonder poespas...

Gerechten met vlees van EetLOL.NL

Duitse biefstuk met sperziebonen en rijst

Duitse biefstuk met sperziebonen en rijst

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5518

Bereiding

Voor de sperziebonen heb je een kookpan nodig en voor de Duitse biefstuk een grillpan of koekenpan. De rijst maak je warm in een koekenpan.

  • Voorbereiding
  • Optie: Bestrooi de cherry tomaatjes met olijfolie, zout en peper.
  • Optie: Omwikkel de Duitse biefstukken met plakjes ontbijtspek.

  • Kook de sperziebonen met een snufje zout in plm. 8 minuten gaar.
  • Verwarm de rijst in een beetje bakmiddel in een koekenpan voor plm 5 minuten.
  • Bak de Duitse biefstuk in een grillpan of koekenpan aan beide zijden voor 4 minuten in een scheut bakmiddel.
  • Voeg de laatste 4 minuten de cherry tomaatjes toe en rooster ze totdat ze een rimpelhuidje hebben.
  • Giet de sperziebonen af en meng er boter, nootmuskaat en een eetlepel knoflooksaus door.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 400 gram gebroken sperziebonen
  • 250 gram zilvervliesrijst panklaar van Lassie
  • 2 of 4 Duitse biefstukken
  • Optie: 200 gram cherry tomaatjes
  • Optie: 100 gram ontbijtspek in plakjes
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • Olijfolie
  • Zout en peper
  • Flinke klont roomboter
  • Nootmuskaat
  • Knoflooksaus
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip's

Varieer met een aardappelgerecht of andere groente.

Serveren

Serveer op platte borden.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 2 dagen, goed afgesloten, bewaren in de koelkast.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten of maak meerdere porties.