Gerechten met vlees
Eet ideeën zonder poespas...

Gerechten met vlees van EetLOL.NL

Diamanthaas met aardappel en groentemix

Diamanthaas met aardappel en groentemix

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5513

Bereiding

Voor de diamanthaasjes heb je een koekenpan nodig, voor de groente een wok en voor de aardappelen een oven.

  • Voorbereiding
  • Haal de biefstuk een half uur voor het bakken uit de koelkast. Dep goed droog en bestrooi met peper.
  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.

  • Aardappelen
  • Snij de aardappelen in wedges en doe ze in een ovenschaal.
  • Meng alle droge kruiden, zonder de peterselie, met de olijfolie en meng ze goed met de aardappel wedges.
  • Strooi de kaas over het geheel en plaats de ovenschaal voor 25 minuten in de oven. Schep halverwege om.

  • Groentemix
  • Wok de groentemix zoals aangegeven voor plm. 5-6 minuten.

  • Diamanthaasjes
  • Smelt de margarine in de koekenpan totdat het bruisen ophoudt en bak de haasjes op hoog vuur snel om en om bruin. Niet langer dan 2 minuten.
  • Zet het vuur op 3/4 en beweeg voortdurend over de bodem om en om (zie de tips voor gaarheid).
  • Draai de warmtebrom op 3/4 en voeg een paar flinke lepels roomboter toe en beweeg de haasjes voor plm. 1 minuut.
  • Strooi wat zout over de biefstuk en laat de haasjes 5 minuten bijkomen in folie. Giet de jus terug in de pan.
  • Snijd de haasjes, om de 1 cm, over dwars half in, giet de jus er overheen, en serveer.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 2 diamanthaasjes van 200-250 gram per stuk
  • 450-500 gram voorgegaarde aardappelen
  • 400 gram roerbakgroente naar keuze
  • Margarine voor bakken en braden van Blue Band
  • 50 gram Blue Band
  • 80 gram geraspte parmezaane kaas
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • Aluminiumfolie
  • 2 eetlepels roomboter
  • 2 eetlepels knoflookpoeder
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel rozemarijn
  • 1 eetlepel peterselie
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Varieer met de groentemix.

Laat de parmezaansekaas achterwege indien gewenst.

Bak de diamanthaas voor: ROOD: 2-2,5 minuut per kant, MEDIUM: 3-3,5 minuten per kant en DOORBAKKEN: 4-4,5 minuten per kant.

Serveren

Serveer het geheel op een plat bord. Strooi nog wat peterselie over de aardappelen.

Bewaartip

Dit gerecht niet bewaren. Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten.