Gerechten met vlees
Eet ideeën zonder poespas...

Gerechten met vlees van EetLOL.NL

Confit de canard met zuurkool en krieltjes

Confit de canard met zuurkool en krieltjes

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5516

Bereiding

Voor de Confit de Canard heb je een oven en ovenschaal nodig. Voor de minikrieltjes en zuurkool een koekenpan.

  • Voorbereiding
  • Verwarm de oven voor op 150ºC.
  • Laat de zuurkool uitlekken.
  • Snij de appel in kleine stukjes.
  • Haal de Confit de canard voorzichtig uit het blik en leg met het vel naar boven in een ovenschaal. Besprenkel met eendenvet.

  • Verwarm de Confit canard voor 15 minuten in de oven.
  • Gril de Confit canard nog voor 5 minuten op de grillstand.
  • Bak de krieltjes in flink wat eendenvet voor 10-12 minuten gaar en bruin. Voeg halverwege de spekreepjes toe.
  • Roer de mosterd en honing door de krieltjes.
  • Bak de appel in een andere koekenpan in een klein scheutje eendenvet voor 2 minuten.
  • Voeg de uitgelekte zuurkool en cranberries toe en laat 5-10 minuten stoven. Schep regelmatig om.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 1 blik Confit de canard. AH heeft het
  • 500 gram zuurkool gekruid
  • 500-600 gram krieltjes naturel of gekruid
  • 150 gram gerookte spekreepjes
  • 4 eetlepels cranberries
  • 1 friszure ongeschilde appel
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel honing
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Bewaar het eendenvet in kleine porties in de vriezer. Heerlijk om daar later aardappeltjes in te bakken.

Serveren

Serveer de Confit de canard op een groot plat bord met de zuurkool en de krieltjes.

Bewaartip

Dit gerecht niet bewaren. Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten.