Gerechten met vlees
Eet ideeën zonder poespas...

Gerechten met vlees van EetLOL.NL

Biefstukblokjes met broccoli en rijst

Biefstukblokjes met broccoli en rijst

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5530

Bereiding

Voor de biefstuk en rijst heb je een koekenpan nodig en voor de broccoli een magnetron.

  • Voorbereiding
  • Meng 2 theelepels baking soda in een 1/2 liter water.
  • Doe de biefstuk hierin voor 20 minuten.
  • Spoel de biefstuk heel goed af, maak droog en strooi er peper op.
  • Snij de knoflook heel fijn.
  • Snij de bosuitjes in ringen.

  • Prik een paar gaatjes in het zakje broccoli en verwarm in de magnetron voor 7 minuten op 600 watt.
  • Laat de broccoli in het zakje nog 2 minuten nagaren.
  • Strooi wat zout en nootmuskaat over de broccoli.
  • Verwarm de panklare rijst in een scheutje olie in een koekenpan.
  • Bak de biefstuk in een scheutje olie en bak voor 1 minuut (niet langer).
  • Voeg de knoflook, uitjes en ketjap toe en bak nog voor 2 minuten. Nog wat zout?
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 300 gram biefstukpuntjes, reepjes, stukjes of blokjes
  • 400 gram broccoliroosjes
  • 250 gram zilvervliesrijst panklaar van Lassie
  • 3 bosuitjes.
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • Olijfolie
  • 4 teentjes knoflook
  • 6 eetlepels ketjap Manis
  • 2 theelepels baking soda
  • Zout en peper
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Door de baking soda wordt de biefstuk bijzonder mals.

Geen puntjes, reepjes, stukjes of blokjes? Gebruik dan kogelbiefstuk en snij dan tegendraads in kleine blokjes.

Serveren

Serveer de broccoli met de rijst en biefstuk op een bord.

Bewaartip

Dit gerecht niet bewaren. Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten.