Gerechten met vlees
Eet ideeën zonder poespas...

Gerechten met vlees van EetLOL.NL

Biefstuk sperziebonen met krieltjes met honing en mosterd

Biefstuk sperziebonen krieltjes met honing en mosterd

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5506

Bereiding

Voor de biefstuk heb je een koekenpan nodig. Voor de krieltjes ook en voor de sperziebonen een kookpan.

  • Voorbereiding
  • Haal de biefstuk een half uur voor het bakken uit de koelkast en uit de verpakking. Droog deppen en bestrooien met peper. Zout komt later.

  • Kook de sperziebonen met een snufje zout. Giet af en voeg de knoflooksaus toe.
  • Bak de krieltjes in een likje bakmiddel goudbruin.
  • Voeg net voordat ze klaar zijn de honing en mosterd toe en roer.

  • Bak de biefstuk in een flinke scheut bakmiddel op hoog vuur kort aan beide zijden bruin.
  • De biefstuk voortdurend bewegen en keren. Bak verder op een matig vuur rood: 1-1,5 minuut per kant, medium: 2-2,5 minuut per kant en doorbakken: 3 minuten per kant.

  • Biefstuk klaar? Haal uit de pan bestrooi met zout en verpak in aluminiumfolie voor plm. 3 minuten.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 2 biefstukken. Kies voor haas of kogel
  • 400 gram sperziebonen
  • 400 gram mini krieltjes, gekruid
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • Aluminiumfolie
  • 1 eetlepel knoflooksaus
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel mosterd
  • Bakmiddel
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Vervang de sperziebonen door een groente naar keuze.

Serveren

Serveer het geheel op een plat bord en giet de jus over de biefstuk.

Bewaartip

Dit gerecht niet bewaren. Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten.