Gerechten met vis
Eet ideeën zonder poespas...

Gerechten met vis van EetLOL.NL

Zalm in teriyakisaus met broccoli en rijst

Zalm in teriyakisaus met broccoli en rijst

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5404

Bereiding

Voor de zalmfilet heb je nodig een oven en een kleine ovenschaal. Voor de broccoli een magnetron en voor de rijst een koekenpan.

  • Voorbereiding
  • Maak een bodempje teriyakisaus in de ovenschaal (plm. 45 ml).
  • Leg de zamfilet in de saus en bestrooi met zout, peper en knoflookpoeder.
  • Smeer op de zalmfilet wat teriyakisaus en laat ongeveer 1 uur intrekken.

  • Prik een paar gaatjes in het broccolizakje.
  • Verwarm (blancheer) de broccoli in het zakje in de magnetron voor 5 minuten op 600 watt.

  • Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • Snij de warme broccoliroosjes in plakjes.
  • Snij de lenteuitjes in dunne ringen.
  • Verspreid de warme broccoliroosjes in de ovenschaal.
  • Plaats de ovenschaal voor 15 minuten in de oven.
  • Ongeveer halverwege de zalm met de warme saus uit de ovenschaal besmeren.
  • Strooi voor de laatste 5 minuten de lenteuitjes en de gebakken uitjes over de zalm.

  • Verwarm de kant-en-klare rijst voor 3 minuten in een koekenpan in een likje bakmiddel.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 2 zalmfilet (liefst met huid)
  • 400 gram broccoliroosjes
  • 2 bosuitjes
  • 250 gram zilvervliesrijst panklaar van Lassie
  • 90 mililiter (ml) teriyakisaus (ongeveer half flesje).
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • 2 eetlepels gebakken uitjes
  • 2 eetlepels sezamzaadjes
  • Knoflookpoeder
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

De bereiding is behoorlijk arbeidsintensief, maar succes is verzekerd.

Je kunt de rijst ook vervangen voor noedels of gebakken aardappeltjes.

Serveren

Serveer het geheel op een ovaal bord en bestrooi het met de sezamzaadjes.

Besprenkel het gerecht met de warme saus uit de ovenschaal.

Bewaartip

Dit gerecht niet bewaren. Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten.