Gerechten met vis
Eet ideeën zonder poespas...

Gerechten met vis van EetLOL.NL

Jambalaya met vis

Jambalaya met vis

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5409

Bereiding

Voor de jambalaya heb je een hapjespan met deksel nodig.

  • Voorbereiding
  • Snij de vis in blokjes. In geval van diepvries, kijk op het etiket hoe te ontdooien.
  • BELANGRIJK! Snij de tomaten in 4 kwarten en verwijder de natte kern van de tomaten. Snij de rest in blokjes.
  • Snij de bleekselderij sticks in halve maantjes. In geval van een struik, bekijk de video hoe je dat doet.
  • Plet, pel en snijd de knoflook fijn.
  • Snij de paprika's in kleine blokjes. Verwijder de zaadlijsten.

  • Fruit in een beetje olijfolie de gesnipperde ui en knoflook voor 2 minuten.
  • Voeg de cajunkruiden voor meer pit.
  • Voeg de gesneden tomaten, bleekselderij, rijst en paprika toe en bak voor 4 minuten,
  • Voeg de tomaten uit blik toe en laat met deksel op de pan 10 minuten zachtjes koken.
  • Voeg voorzichtig de kabeljauwfilet toe en verwarm nog 5 minuten totdat de vis gaar is. De vis mag niet meer glanzen.
  • Roer er voorzichtig de peterselie door.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 400-500 gram kabeljauwfilet of andere witvis (vers of diepvries)
  • 3 tomaten.
  • 400 gram gepelde tomaten uit blik.
  • 150 gram gesnipperde uien.
  • 1 gele en 1 groene of rode paprika.
  • 350 gram bleekselderij sticks (indien verkrijgbaar, anders een struik).
  • 250 gram zilvervliesrijst panklaar van Lassie.
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • 2 theelepels cajunkruiden
  • Olijfolie
  • 2 teentjes fijngesneden knoflook
  • 2 eetlepels gedroogde peterselie
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Video

De bleekselderijsticks zijn niet overal en altijd verkrijgbaar. Koop dan een struik. Die moet je dan wel snijden, wassen en ontharen. Bleekselderij gebruiksklaar maken?
Bekijk de video hoe je dat doet. (Bron: Jumbo)

Tip's

Teveel gemaakt? Opgewarmd smaakt het nog lekkerder.

In principe kun je alle soorten witvis gebruiken.

Serveren

Serveer de jambalaya op diepe borden.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 1 dag, goed afgesloten, bewaren in de koelkast.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten.