Gerechten met vis
Eet ideeΓ«n zonder poespas...

Gerechten met vis van EetLOL.NL

Gestoofde paling met snijbonen en aardappelgratin

Gestoofde paling met snijbonen en aardappelgratin

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5412

Bereiding

Je hebt voor de paling een pan met deksel nodig van 12cm rond. Als je de paling in stukjes van 5 centimeter snijdt, dan passen er ongeveer 36 stukjes paling in een pan van 12cm breed.

Uit iedere paling haal je 4 stukjes van 5 cm. De staartjes stoof je mee bovenop op de mootjes paling of geef je aan de poes.

Voor de aardappelgratin heb je een oven nodig en voor de snijbonen een kookpan.

  • Voorbereiding paling
  • Snij de paling in stukjes van 5 cm. Er gaan 4 stukjes uit 1 paling. De staartjes stoof je mee of geef je aan de poes.
  • Bestrooi ruim met peper en een halve eetlepel zout.
  • Vet de gehele pan in met wat boter.

  • Zet de paling rechtop in de pan en besprenkel met een klein beetje azijn.
  • Breng het geheel aan de kook en stoof daarna, met de deksel op de pan, op een lager vuur zachtjes voor minstens 30 minuten. De paling is gaar als het vlees loslaat van de graat.
  • Doe de laatste 10 minuten een paar kleine klontjes roomboter op de paling en sluit het deksel.
  • Bereiding aardappelgratin
  • Verwarm de oven voor op 200ΒΊC
  • Bak de aardappelgratin in de oven voor plm 20 minuten. Lees het etiket
  • Bereiding snijbonen
  • Snij de snijbonen in brede stukken, kook gaar, giet af en bestrooi met nootmuskaat en roer er de spekreepjes door.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”
  • 1 pond stoofpaling zonder kop, schoongemaakt en gevild.
  • 400 gram ongesneden snijbonen
  • 500 gram aardappelgratin naturel kant en klaar
  • 70 gram gebakken spekreepjes kant en klaar
  • β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”
  • Dit heb ik in huis
  • Wat roomboter
  • Scheutje azijn
  • Nootmuskaat
  • Zout en peper
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Waar koop je?

Stoofpaling zonder kop, schoongemaakt en gevild

⚬ Bestel bij je lokale viswinkel of...

⚬ Bestel op internet: Stoofaal zonder kop, schoongemaakt en gevild

Tip(s)

Geen water of andere vloeistoffen toevoegen. Paling stooft in dit recept gaar in het eigen vocht en vet.

Varieer met de aardappelen en groente. Het is net zo lekker met een frisse sla en gekookte aardappelen.

Zo doe je dat...

Zo doe je dat

Serveren

Serveer het geheel op een bord.

Bewaartip

Dit gerecht niet bewaren.