Gerechten met rijst
Eet ideeën zonder poespas...

Gerechten met rijst van EetLOL.NL

Paddenstoelen risotto met truffeltapenade

Paddenstoelen risotto met truffeltapenade

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5915

Bereiding

Voor de risotto heb je een hapjespan nodig en voor de bouillon een steelpan. Een kaasrasp is handig.

  • Voorbereiding
  • Snipper de rode ui.
  • Snij de knoflook fijn.
  • Maak de bouillon in de steelpan en hou warm.

  • Fruit de ui en knofllook voor 1 minuut in een paar scheuten olijfolie.
  • Voeg de champignons toe en bak mee voor 2-3 minuten.
  • Voeg de risotto toe en bak mee voor plm. 4 minuten. Zout en peper?
  • Blus af met de witte wijn en laat deze verdampen.
  • Schenk de bouillon er in scheuten bij en kook zachtjes. Roer af en toe.
  • Herhaal dit totdat de bouillon op is.
  • Controleer of de rijstkorrel een beetje zacht is.
  • Als de rijst een dikke massa is, is het klaar.
  • Rasp wat kaas door de risotto en roer 3 eetlepels crème fraîche en alle tapenade door de risotto.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2-3 personen

  • —————————————————————
  • 250 gram risotto: Sapori di Cascina Riso arborio
  • 400 gram kastanjechampignons gesneden
  • Parmezaanse kaas: Parmigiano reggiano 30+
  • Paar handjes rucola
  • 80 gram Truffel paddenstoel tapenade van URBANI
  • Olijfolie met truffelaroma van Monini
  • 1 gesnipperde rode ui
  • 4 fijngesneden teentjes knoflook
  • 2 bouillonblokjes paddenstoel
  • 125 ml witte wijn
  • Crème fraîche
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • 1 liter water
  • Zout en peper
  • Olijfolie
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Serveer er een eenvoudige frisse salade bij.

Je kunt de kastanje champignons ook vervangen door andere paddenstoelen of een paddenstoelenmix.

Serveren

Serveer de risotto op een bord. Rasp er wat kaas over en besprenkel met de truffelaroma. Decoreer met wat rucola.