Gerechten met rijst
Eet ideeën zonder poespas...

Gerechten met rijst van EetLOL.NL

Gehaktstoof met komkommer en rijst

Gehaktstoof met komkommer en rijst

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5912

Bereiding

Voor de gehaktstoof heb je een hapjespan nodig en voor de rijst een koekenpan.

  • Voorbereiding
  • Snij de komkommer over de lengte doormidden en schraap met een lepel de zaadlijsten er uit.
  • Snij de komkommer in blokjes van pakweg 1,5 cm.
  • Snij de tomaten in halve kwarten.
  • Snij de paprika in kleine blokjes. Verwijder de zaadjes.
  • Meng de parikapoeder en kerrie poeder door het gehakt.
  • Snij de knoflook heel fijn.

  • Bak de ui en knoflook kort in een scheutje olie.
  • Voeg de parika toe en bak voor plm. 2 minuten mee.
  • Voeg het gehakt toe en bak rul. Geen zichtbaar rood meer.
  • Voeg de tomaten toe en bak mee. Niet te lang zodat enige structuur behouden blijft.
  • Voeg nu de komkommer toe en verwarm voor plm. 1 minuut mee,
  • Voeg nu zout, peper, oregano en optioneel Chili poeder toe en roer door.
  • Roer nu de crème fraîche door de stoof.
  • Maak de rijst warm in de koekenpan met een likje olie.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 1 komkommer
  • 300 gram rundergehakt
  • 400 gram trostomaten
  • 100 gram gesnipperde ui
  • 1 groene paprika
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gram zilvervliesrijst panklaar van Lassie.
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • Zonnebloemolie
  • 2 eetlepels Oregano gedroogd
  • 1 eetlepel parika poeder
  • 1 eetlepel kerrie poeder
  • Zout en peper
  • Optie: 1 theelpel Chili poeder of meer
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Serveren

Serveer de gehaktstoof op een plat bord.

Optie: Meer pit? Gebruik de Chili poeder.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 2 dagen, goed afgesloten, bewaren in de koelkast.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten of maak meerdere porties.