Gerechten met rijst
Eet ideeën zonder poespas...

Gerechten met rijst van EetLOL.NL

Gehaktballetjes in tomatensaus met sperziebonen

Gehaktballetjes in tomatensaus met sperziebonen

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5916

Bereiding

Je hebt een hapjespan, kleine koekenpan en een kookpan nodig.

  • Voorbereiding
  • Snij de ui in hele fijne snippers.
  • Snij de knoflook heel fijn.

  • Bak de kleine soepballetjes in een scheutje olie voor plm. 6 minuten.
  • Haal uit de pan en fruit de ui en knoflook in dezelfde pan voor plm. 2 minuten.
  • Voeg de tomatenblokjes toe en roer er de kruiden door.
  • Optie: Voeg de Chilipoeder toe en roer.
  • Voeg de gehaktballetjes toe.
  • Laat het geheel, al roeroend, op laag vuur nog 3 minuten pruttelen.
  • Als de saus te dik is voeg dan een scheutje water toe.
  • Verwarm in een kleine koekenpan ondertussen de rijst in een likje olijfolie.
  • Kook de sperziebonen gaar voor plm. 7 minuten.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 250 gram kant-en-klare verse rundersoepballetjes
  • 400 gram tomatenblokjes (blikje)
  • 200 gram gebroken sperziebonen
  • 250 gram zilvervliesrijst panklaar van Lassie
  • 1 flinke ui
  • 3 teentjes knoflook
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel kaneelpoeder
  • Nootmuskaat
  • Olijfolie
  • Optie: 1/2 theelepel Chilipoeder
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Gebruik je eigen favoriete rijst.

Optie: Voeg Chilipoeder toe voor een HOT resultaat.

Serveren

Serveer het geheel op een bord en strooi wat nootmuskaat over de sperziebonen.