Bijgerechten
Eet ideeën zonder poespas...

Bijgerechten van EetLOL.NL

Huzarensalade als bijgerecht

Huzarensalade als bijgerecht

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 6614

Bereiding

De huzarensalade maak je aan in een mengkom.

  • Voorbereiding
  • Kook de aardappelblokjes voor plm. 5-7 minuten met wat zout.
  • Laat de doperwten worteltjes uitlekken.
  • Snij de worteltjes en 4 augurkjes in kleine blokjes van ongeveer 7 mm. Bewaar 2 augurkjes voor de garnering.
  • Snij de komkommertjes in plakjes.

  • Giet de aardappelen af en stamp grof.
  • Meng de doperwten, worteltjes, augurkjes en hamreepjes door de aardappelen met de mayonaise, creme fraiche en mosterd.
  • Zet een uurtje in de koeling.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2-4 personen

  • —————————————————————
  • 300 gram voorgegaarde aardappel blokjes
  • Doperwten worteltjes (glazen potje van 180 gram)
  • 6 kleine zoetzure augurkjes
  • 2 snoep komkommertjes
  • 125 gram hamreepjes
  • Optie: handje zilveruitjes
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • Peterselie vers of gedroogd
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels creme fraiche
  • 1 eetlepel milde mosterd
  • Zout en peper
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Serveren

Serveer de huzarensalade op een bord bij je hoofdgerecht. Garneer met de komkommer, augurk en peterselie.
Optie: zilveruitjes

Als de salade niet smeuïg genoeg is, meng er dan nog wat creme fraiche door.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 1 dag, goed afgesloten, bewaren in de koelkast.