Draadjesvlees
Meer foto's van dit recept
Klik hier voor meer foto's.
Klik hier voor minder foto's.
Klik op een foto voor groter formaat.
Klik voor groter formaat
Receptnummer 4302
Bereiding
Voor het stoofvlees heb je nodig een braadpan.
Optie: Snelkookpan.
- Bereiding braadpan
- Haal een half uur voor aanvang het vlees uit de koelkast en bestrooi met peper en zout.
- Bak het stoofvlees behoorlijk bruin in flink wat braadmiddel.
- Haal het stoofvlees uit de pan.
- Voeg een kopje water bij het residu van het bakmiddel.
- Strooi de gebakken uitjes en de juspoeder hierbij en roer.
- Voeg de kiwi toe.
- Voeg de azijn en ketchup toe en meng.
- Doe het vlees weer in de pan en zet net onder water.
- Laat minstens 3 uur zachtjes stoven. Mag net een beetje pruttelen.
- Bereiding snelkookpan
- Zelfde als bovenstaande.
- Breng de snelkookpan onder druk en laat minstens 1 uur stoven onder druk.
- Eet smakelijk.
Boodschappen voor 2 personen
- 600 gram stoofvlees, riblappen of sucadelappen
- 8 eetlepels gebakken uitjes
- 1 kiwi geschild en fijngesneden
- Maggi Juspoeder Pikant
- —————————————————————
- Dit heb ik in huis
- Paar flinke scheuten wijnazijn
- Paar flinke scheuten tomatenketchup
- Water.
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list
Tip(s)
Wil je het stoofvlees op z'n Limburgs. voeg dan 3 plakjes verkruimelde ontbijtkoek toe, dan wordt de jus dikker.
Serveren
Serveer het draadjesvlees bij het gerecht dat je hebt gekozen.
De overgebleven jus kun je vrij lang bewaren in de koelkast, maar beter is het in kleine porties van 150 mililiter in te vriezen.