Gestoofde paling rechtop in een pannetje...

Gestoofde paling rechtop in een pannetje

Gestoofde paling rechtop in een pannetje

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 4210

Bereiding

Je hebt een pan met deksel nodig van 20cm rond. Een braadpan is het beste.

Als je de paling in stukjes van 5 centimeter snijdt, dan passen er ongeveer 64 stukjes paling in een pan van 20cm breed.

Uit iedere paling haal je 4 stukjes van 5 cm. De staartjes stoof je mee op de mootjes paling of geef je aan de poes.

  • Voorbereiding
  • Snij de paling in stukjes van 5 cm. Er gaan pakweg 4 stukjes uit 1 paling. De staartjes stoof je mee of geef je aan de poes.
  • Bestrooi met een eetlepel zout en doe er ruim peper op.
  • Vet de gehele pan in met wat boter.

  • Zet de paling rechtop in de pan en besprenkel met een klein beetje azijn.
  • Breng het geheel aan de kook en stoof daarna, met de deksel op de pan, op een lager vuur zachtjes voor minstens 30-40 minuten. De paling is gaar als het vlees loslaat van de graat.
  • Doe de laatste 10 minuten een paar kleine klontjes roomboter op de paling en sluit het deksel.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 4 personen

  • —————————————————————
  • 2 pond stoofpaling zonder kop, schoongemaakt en gevild.
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • Wat roomboter
  • Scheutje azijn
  • Zout en peper
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Waar koop je?

Stoofpaling zonder kop, schoongemaakt en gevild

⚬ Bestel bij je lokale viswinkel of...

⚬ Bestel op internet: Stoofaal zonder kop, schoongemaakt en gevild

Tip(s)

Geen water of andere vloeistoffen toevoegen. Paling stooft in dit recept gaar in het eigen vocht en vet.

Zo doe je dat...

Zo doe je dat

Serveren

Serveer de gestoofde paling bijvoorbeeld bij een aardappel gratin met wat sla of groente.

Bewaartip

Dit gerecht niet bewaren.