Witlof met mandarijn en appel
Meer foto's van dit recept
Klik hier voor meer foto's.
Klik hier voor minder foto's.
Klik op een foto voor groter formaat.
Receptnummer 4501
Bereiding
De witlofsalade maak je aan in een hoge mengkom.
- Laat de mandarijntjes uitlekken.
- Snij de witlof in kleine stukjes en verwijder de harde bittere kern.
- Snij de ongeschilde appel in kleine stukjes en verwijder de kern.
- Meng de witlof, rozijnen en appel in de kom.
- Voeg de zure room en olijfolie toe en meng.
- Eet smakelijk.
Boodschappen voor 2-3 personen
- —————————————————————
- 350 gram witlof
- 1 zure appel (Jonagold, Elstar of Granny Smith)
- 125 gram zure room
- 300 gram mandarijntjes in blik
- Rode of zwarte rozijnen
- 100 gram geplette nootjes naar keuze
- Handje rode of zwarte rozijnen
- —————————————————————
- Dit heb ik in huis
- 1 eetlepel olijfolie extra vierge
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list
Tip(s)
Lekker met alléén een stukje vlees of kip.
Serveren
Serveer de salade op een bord en decoreer met de geplette nootjes.