Asperges met ham
Meer foto's van dit recept
Klik hier voor meer foto's.
Klik hier voor minder foto's.
Klik op een foto voor groter formaat.
Receptnummer 4511
Bereiding
Een aspergepan is ideaal natuurlijk, maar een hapjespan met deksel kan net zo goed. Voor de saus heb je een steelpan nodig.
- Voorbereiding
- Maak de asperges op gelijke lengte, zodat ze in de pan passen.
- Kook de asperges in een laagje water met een snufje zout en een scheutje citroensap voor 5 minuten.
- Haal de pan van het vuur en laat de asperges 10 minuten nagaren met het deksel op de pan.
- Haal de asperges uit het water en laat uitlekken op een theedoek of keukenpapier.
- Rol de asperges in een plak ham.
- Maak de aspergesaus zoals aangegeven op de verpakking en smelt de roomboter er doorheen.
- Eet smakelijk.
Boodschappen voor 2 personen
- —————————————————————
- 500 gram witte asperges geschild en gewassen
- 200 gram ham - grote plakken
- —————————————————————
- Dit heb ik in huis
- Optie: Peterselie gedroogd. Vers kan ook natuurlijk
- 50 gram roomboter
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list
Tip(s)
Lekker met gebakken aardappeltjes en een gekookt eitje.
Serveren
Optie: Serveer de asperges met de saus en bestrooi met gedroogde of verse peterselie.