Aardappelsalade basisrecept...
Aardappel ideeën zonder poespas...

Aardappelsalade basisrecept

Aardappelsalade

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 4411

Bereiding

Je hebt een kookpan en een mengkom nodig.

  • Voorbereiding
  • Snij de voorgegaarde aardappelen in blokjes van plm. 1 cm of dunne schijfjes.
  • Kook de voorgegaarde aardappelblokjes nog voor 5 minuten.
  • Giet de blokjes af en spoel af met koud water. Zet weg in de koelkast voor plm 1 uur.

  • Snij de augurkjes in hele kleine stukjes.
  • Snij de hamreepjes ook in kkeine stukjes.
  • Meng de augurkjes, ham, yoghurt, mayonaise, zout en peper in een mengkom.
  • Schep de aardappelblokjes door dit mengsel.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2-4 personen

  • —————————————————————
  • 400-500 gram vastkokende aardappelen voorgegaard
  • 4-5 augurkjes
  • 100 gram hamreepjes
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • 3 eetlepels yogurt
  • 2 eetlepels mayonaise
  • Zout en peper
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

De aardappelsalade nog niet smeuig genoeg? Meng er nog wat yoghurt of mayonaise door.

De aardappelsalade is lekker bij vele gerechten. Ook bij de lunch of BBQ. Je kunt er vele ingrediënten aan toevoegen, zoals: restjes broodbeleg, worst, vlees of groente.

Geen zin om zelf te maken, kies dan de kant-en-klare.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 1 dag, goed afgesloten, bewaren in de koelkast.